logo www.orastieinfo.ro

PAGINA
MUNICIPIULUI
ORĂȘTIE


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/pablo/public_html/articol.inc.php on line 6

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/pablo/public_html/articol.inc.php on line 36

Print Friendly (extensie pentru Chrome)

Am o manie legată de colecționatul articolelor citite pe Internet. Pot fi simple pagini, articole, pot fi site-uri întregi, etc.

Prima variantă care vine oricui în minte, indiferent de browser, este "Save page as", respectiv salvarea "brută" a unei pagini în format HTML. Este cea mai dezavantajoasă dintre toate, pe lângă informația utilă te vei mai umple de balast nefolositor: încă câteva fișiere HTML, js, css, grămadă de imagini, etc ... Pe vremuri chiar foloseam varianta asta, iar după salvare, foloseam un utilitar (exemplu: HTM2CHM) pentru convertirea fișierelor sursă care constituiau pagina într-un fișier unic *.chm (Microsoft Compiled HTML Help). Toată multitudinea aia de fișiere era compresată (LZX), iar CHM-ul rezultat, de dimensiune mai mică decât sursa, putea fi deschis citit/răsfoit cam de pe orice calculator cu Windows de la '98 în sus.
Între timp formatul CHM a căzut în desuetudine, așa că am căutat alte variante.

Ar fi formatul MHT (MIME HTML) sub care pot fi salvate paginile din Internet Explorer, Opera sau Firefox.
Internet Explorer și Opera suportă salvarea paginilor ca și MHT în mod nativ.
În cazul Firefox trebuie instalate extensiile Mozilla Archive Format sau UnMHT. Acestea permit salvarea paginilor ca MHT dar și MAFF (Mozilla Archive Format).

La Safari există ceva asemănător dar parcă mai bine implementat: webarchive. Doar dacă ești utilizator Safari. Și eu nu sunt.


Pentru Chrome/Chromium și clonele aferente (SRWare Iron, CoolNovo, Comodo Dragon) există Print Friendly, o extensie care s-a dovedit a fi exact ce aveam nevoie. După instalare, aceasta va pune un buton pe Toolbar. Mai departe, salvarea și arhivarea unei pagini este foarte simplă. Navighez pe pagina care doresc a o salva, dau click pe butonul Print Friendly (acela de pe Toolbar), apare o fereastra în care a rămas doar informația utilă (titlu articol, data, link, text articol). Cu click-uri simple șterg eventualele fotografii, fragmente de text care nu le vreau în documentul final. Poate fi modificată și mărimea fontului. Cu un "Save As" se salveaza ca PDF. Gata !
  • Comentarii
  • Comentarii pe Facebook
  • Statistici


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/pablo/public_html/articol.inc.php on line 151
Ronaldinho
2012-07-24 23:04:07

Multumesc pentru sugestie. Asa ceva cautam de mult.
Puteți folosi tag-urile HTML bold, italic, underline.
Comentariile care conțin: insulte, atacuri la persoană, chestii rasiste sau alte mizerii, vor fi șterse. De asemenea îmi rezerv dreptul de a șterge comentariile care îmi displac.

Numele:

E-mail (nu va fi publicat):

Website (nu este obligatoriu):

Mesaj:

Încă nu este implementat.